Om Monic Arvidson W

Jag skriver, målar, och recenserar böcker. Hitintills har jag gett ut en bilderbok, två fantasyböcker och deltagit i några novellantologier. Två nya titlar kommer ut udner hösten.  Målningarna görs mestadels i acryl och olja. Det blir porträtt, natur och illustrationer.

Den senast utgivna boken heter Minna och monsterungen: "Minna har ett stort uppdrag. En dag får hon ett nödrop om ett barn som har fötts. Hon dras abrupt iväg till en annan tid. där draken sveper över hennes huvud. Den släpper ner ett kufiskt föremål."

Resten får ni läsa själva. 😊

Jag är en  glad och positiv person som alltid har saker på gång. Musik är viktigt. Min altsaxofon tas fram med jämna mellanrum. Sommartid kör jag motorcykel.

Som barn brann jag för att bli skådespelare, min förebild var Shirley Temple och jag har till och från varit med i olika teatergrupper. jag ser ofta handlingen som en blivande film i huvudet. Men jag blev journalist och informatör, vilket jag har trivts väldigt bra med. 

Först i mogen ålder  bestämde jag mig för att  satsa på författarskapet på heltid, vilket jag aldrig har ångrat.  Skrivporcessenn är fantastiskt rolig och påminner om att måla en tavla; Man har en idé, börjar planera för hur den ska se ut, gör en synopsis av något slag, jobbar med strukturen, skriver och skriver: Ibland  känns det hopplöst, man fastnar, får inte till det som  man vill och så, med ens, känns den ganska klar och då kommer det roligaste, nämligen att jobba med själva putsningen. 

Vill du har skrivtips? Skriv något du själv skulle vilja läsa.Gräv där du står. Använd dig av det du vet och är intresserad av.  Gå en skrivkurs. Tro på dig själv och din ide'.

För många år sedan bildade jag en barnboksgrupp  i Uppsala. Vi stöttar, tipsar och hjälper varandra med våra texter. De betyder mycket för mig. Det är ett trevligt gäng som också har blivit goda vänner. 

 

En röst om Minnas hemlighet