Vilse på kryssningen

Staffan Öbeegs senaste bok - om att ha kul på äldre dar.

 

https://www.facebook.com/stockholmsforfattarna/posts/1501284006549883:0

Rubrik

Det här är en paragraf. Klicka här för att lägga till din egen text och redigera paragrafen. Det här är rätt ställe att skriva lite mera om dig själv och introducera hemsidan för dina besökare.

Stockholmsförfattarna

 Stockholmsförfattarnas mål är att arbeta för att sprida litteratur och läsning i alla dess former. Samt att arbeta aktivt med att underlätta mötet mellan läsare och författare.

http://www.xn--stockholmsfrfattarna-ebc.se/

Presentation av Jenny Forsberg

Hej! Jenny Forsberg här. Jag är en av Stockholmsförfattarna och författare på fredagar. I dag alltså. Jag skriver både fackböcker och skönlitteratur och den här författarfredagen ägnar jag åt att redigera min kommande bok. Det är en fackbok för den som vill skriva bättre brukstexter, med andra ord sådana texter du kanske skriver i jobbet - rapporter, webbtext, mejl och så vidare. Titeln är inte spikad än, men boken är planerad att komma ut till hösten. Den som är nyfiken redan nu får gärna spana in min tidigare bok Tydliga texter, som är i samma stil.

Att göra texter tydliga är annars vad jag sysslar med på måndagar till och med torsdagar. Då jobbar jag som språkkonsult i svenska med att hjälpa företag, myndigheter och andra organisationer att skriva och språkgranska texter. Både Tydliga texter och den kommande skrivhandboken bygger på mina erfarenheter som språkkonsult. Nu hoppas jag att du har en fin fredag och så småningom en skön helg!

Litteraturkryssning tjohoo!

 

Litteraturkryssningen blev en hit!

För dig som älskar böcker eller har författardrömmar. 


Kryssningen gick av stapeln mellan den 26-27 mars. 
Det var buffe, föreläsningar och workshops

Om att bli ofrivillig författare
PeKå Englund som en gång lovade sig själv att han aldrig, aldrig skulle bli författare, berättar om sitt skrivande och sina framgångsrika romaner Född på en söndag samt Några rader till Svartåns finaste krokodil. 

Från gangsterdrottning till författare
Birgitta Backlund Andersson berättar om sin resa från gangsterdrottning till författare. Birgitta har skrivit självbiografin Blondie samt Lustans Tivoli. 

Sätt igång
Pia F Davidson berättar hur man kommer igång som författare. Pia började skriva efter det att hon fyllt femtio. Hon har skrivit Så tuktas en svinpäls samt I likets vänkrets. 

Allt om research
Lourdes Daza–Gillman lär oss allt om research. Lourdes har skrivit två samhällskritiska kriminaldramer vid namn Vanmakt samt Verkan.

Ge ut din bok själv
Staffan Öberg, berättar allt man behöver veta för att ge ut sin egen bok. Staffan har publicerat sju böcker som egenutgivare, bland annat en deckartrilogi som utspelar sig i en by i Ångermanland.

Skriv ett släktepos 
Lill Viljesten är författare och illustratör till barnböckerna om Cappe Kartong. Lill berättar om arbetet med att skriva ett släktepos över fyra generationer i form av en trilogi.

Skrivövningar
Irené Jansson, författaren till Entreprenörskap och Ekonomi med hjärta, leder en workshop där du får testa korta skrivövningar. 

Vad gör en lektör?
Cecilia Lindblad, är författare och lektör. Hon berättar hur en lektör arbetar samt ger respons på din text. Cecilia har skrivit Och sedan aldrig mer samt Det havet gömde.
 

Röster om kryssningen:

"Kan erkänna att jag inte visste så noga vad programmet skulle innehålla, men jag blev positivt överraskad över vilken trevlig stämning som infann sig mellan deltagarna.
Kommer definitivt att fatta pennan så snart jag får tid."
Skriva är ju skitkul!😀😀😀

 

 

 

Hur säljer du boken du gav ut förra året?

 

Hej, jag heter Pia F Davidson och är författare. 2013 kom min första bok "Så tuktas en svinpäls" ut i slutet av maj. Redan under sommaren insåg jag att om boken skulle spridas var det till största delen upp till mig. Visserligen sålde förlaget in till bokhandlare men en del av de böckerna kom tillbaka när det var returdags i januari 2014. Det är så det fungerar i den här branschen. Efter första julen dör boken (jo, precis som med grisen). Dessutom - om man är okänd och inte kommer ut på ett stort förlag hamnar ens böcker i den mörkaste hörnan, längst ner och med ryggen utåt. Det är där de tre exemplaren som bokhandeln förhoppningsvis köper in får tillbringa sina dagar. Kunden måste alltså veta att de vill ha just den boken och sedan fråga efter den. Redan här förstår man ju att det är en in i häcklefjället uppförstrappa man har att bestiga som författare. Under min vandring i den där uppförsbacken har jag lärt mig av det jag gjort rätt och av mina misstag. Jag har också läst ett stort antal böcker i ämnet. Se bild. Om du är intresserad av ämnet kommer jag gärna och pratar om hur jag har burit mig åt för att hålla min gris ... svinpäls i liv efter tre jular. Det kommer jag att göra på Stockholmsförfattarnas litteraturkryssning den 26-27 mars. Så här ser mitt program ut:
Hur ökar jag försäljningen av mina böcker?
Pia F Davidson berättar hur hon arbetar för att marknadsföra sina böcker. Hon ger också handfasta råd i hur man skapar ett bokevent, mål för författandet samt bygger ett nätverk. Pia har skrivit Så tuktas en svinpäls samt I likets vänkrets. Hennes tredje bok kommer i augusti.
Läs mer: www.litteraturkryssning.se eller på vår hemsida: www.stockholmsförfattarna.se

 

 

https://www.facebook.com/stockholmsforfattarna/posts/1460311793980438

Möt AC Collin

Möt författaren AC Collin. Hon romandebuterade med "Mamma kom aldrig hem" på Ordberoende förlag i augusti 2015. I januari 2017 släpper hon sin andra bok "365 börjor – hejdå skrivkramp!" AC är också diplomerad psykosyntesterapeut och varvar den litterära verksamheten med samtalsterapi. Hon har sin bas på Karby Gård i Täby, norr om Stockholm, där hon tar emot klienter, skriver och målar. Mer information på vår hemsida:www.stockholmsförfattarna.se