Författare på Facebook skriver en bok tillsammans

Uppland - här kommer vi!Från vänster; Rose Tillberg Mattson, Brigitte Parez, Monic Arvidson W, Eva Ludvigsen och Emmelie Hardenborg.

Utanför Bysis Bok och Papper på Hornsgatan i Stockholm.

Eva Ludvigsen i action.

Frida, Rose och Monic.

Så här fint hade man gjort på bibliotektet i Hallstavik!

Här står vi med bokens grundare, Jenny Jacobsson som startade det hela med en statusrad: Ska vi skriva en bok tillsammans?

Håkan Hardenborg och jag på Uppsala Stadsbibliotek.

Jag och super-Carina Ansley.

Goda vännen Lena Molin och jag.

Underbar vårfond på Enköpings bibliotek. Synd att jag inte hade bild på buffén som bjöds. Mm ...

Uppsala stadsbibliotek.

Turnén avlutades med pompa och ståt i Enköping och så här galda var vi för allt kul osm vi fått vara med om.

 

2014 gav 24 etablerade författare på Facebook ut en bok om historier från hela Sverige. Projektet initierades av Jenny Jacobsson. Temat var ett datum, den 10 oktober någonstans i Sverige. Vi var så många som fem kvinnor från Uppland som kom med i uttagningen till  novellantologin #Älskanoveller- 26 nyanser av Sverige. Det måste firas! Vi bildade Upplandsgänget och begav oss ut på turné, vilket i det här fallet betydde att vi besökte var och ens boendeort för att berätta om novellantologin och hur den kom till. Först på listan stod förstås det stora Boksläppet med alla medförfattare och ordberoende förlag (Ewa Åkerlind) på Bysis bok och Papper på söder i Stockholm.

 

 Därefter var det biblioteket i Hallstavik, Uppsala Stadsbibliotek och Enköpings bibliotek. Vi kom att lära känna varandra och har bestämt oss för att bevara Upplandsgänget fast nu med avsikt att stötta och hjälpa varandra i var och ens marknadsföring. 

Här är lite bilder.